DR Nyheder X: Sådan bygger vi fremtidens nyhedskoncepter på kun 16 dage

samlet

Hvordan udvikler og afprøver man nye digitale koncepter på rekordtid, så man som medie og journalist undgår at ende som fremtidens typografer?

Det giver Naja Nielsen og Jacob Bøtter fra DR Nyheder X deres bud på 11. april klokken 17-19.

DR Nyheder X er Danmarks Radios agile innovationsenhed, hvor tværfaglige teams idéudvikler, brugertester, bygger og virkelighedsafprøver nye koncepter i sprint på kun 16 dage og med meget små budgetter.

Sammen med designere, udviklere, ingeniører, brugere og kilder har journalister det seneste år bygget svar på så forskellige problemstillinger som, “hvordan serverer man visuelle nyheder uden billeder?”, “Hvordan engagerer man unge i de store politiske debatter?” eller “Hvordan designer man et sundhedsmagasin til mobiltelefonen?” Det er blot nogle af de ni koncepter, DR Nyheder X har angrebet det seneste års tid.

Den 11. april er de klar til at konkludere, hvad der virkede og ikke virkede.

Naja Nielsen og Jacob Bøtter vil dele ud af det første års erfaringer og dykke ned i de arbejdsmetoder, der gør det muligt at sætte turbo på den interne innovation i selv store medievirksomheder med årelange traditioner, der kan stå i vejen for nye idéer.

Naja Nielsen er journalist og har i mange år stået i spidsen for nogle af DR’s største nyhedsopgaver, herunder TV Avisen og folketingsvalg.

Hun tiltrådte i maj sidste år en ny stilling som stedfortrædende nyhedschef i DR Nyheder med særligt ansvar for innovation, herunder projektenheden DR Nyheder X.

I sine 20 år som journalist har hun arbejdet som reporter, studievært, redaktør og chef på TV2 Lorry, P3, DR2 og DR1. Fra februar til juni 2014 var Naja Nielsen visiting scholar på Stanford University, hvor hun studerede, hvad klassiske medier kan og bør lære af de digitale disrupters fra Silicon Valley.

Jacob Bøtter har startet DR Nyheder X sammen med Naja Nielsen og har drevet projektet i dets første leveår. Jacob har en baggrund som iværksætter med talrige virksomheder i det digitale felt bag sig. Han har desuden skrevet en række bøger om organisationer og digitalisering, heriblandt bestsellerne UNBOSS og NQ.

Bolius har venligst stillet lokaler til rådighed.

Tid: 11. april kl. 17-19
Sted: Hos Bolius på Jamers Plads 2 i København
Pris: 100 kr. (gratis for DONA-medlemmer) køb billetter her. Sørg for at få en billet, selvom om du er DONA-medlem. Der er nemlig et begrænset antal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.