Journalistik og kommunikation i den digitale by

Tid: 1. marts kl. 17:30-18:30
Sted: Dansk Arkitektur Center, Strandgade 27B, 1401 Kbh K
Pris: Gratis for medlemmer – 150 kr. for andre (betales kontant på dagen)
Tilmelding: Skriv til [email protected] at du deltager

Vores byer og byrum er blevet til et stort internetopkoblet mediemiljø. Nogle medier har vi med os i lommen eller i tasken, andre befinder sig i vores omgivelser i form af skærme i toget, mediefacader på bygninger og interaktivt byinventar af forskellig slags.

Denne digitalisering af byen rummer en masse muligheder for medier, journalister og kommunikatører, men også en masse udfordringer. Nye måder at bruge medier opstår og nye måder at bedrive journalistik og kommunikation skal udvikles. Lars Kabel og Martin Brynskov er begge en del af forskningsprojektet Digital Urban Living i Aarhus. Her eksperimenterer de med såkaldt mobil publicering – dvs. journalistik til iPads og andre tablets – i projektet ReflexX.dk (http://www.digitalurbanliving.dk/projects/civic-communication/reflexxdk-an-experimental-magazine-for-ipad-iphone-and-web.php).

På denne event vil de dele deres erfaringer og give en grundig indføring i hvordan digtale medier og teknologier ikke bare er i gang med at ændre vores brug af medier fundamentalt, men også skaber helt nye kulturelle og sociale vilkår for livet i byen.

Lars Kabel er cand.phil og journalist. Lars har i en lang årrække udviklet og undervist på efteruddannelseskurser, point-givende diplomkurser samt på grunduddannelsen på Journalisthøjskolen. En betydelig del af arbejdstiden bruges på forskning, analyse og udviklingsprojekter i samarbejde med journalister og forskere på medier og universiteter.

Martin Brynskov er lektor og ph.d. fra Aarhus Universitet. Han arbejder med mobile og interaktive medier, både i en bymæssig og publicistisk kontekst. Han har bl.a. set på kulturelle forskelle i digitale teknologiers brug og udbredelse i Asien, USA og Europa.

Læs mere om Digital Urban Living:
http://www.digitalurbanliving.dk/

”Smart Aarhus” er et ambitiøst offentlig-privat partnerskab, hvor Aarhus Kommune, Region Midt, Aarhus Universitet og virksomheder i regionen omsætter den efterhånden store viden til konkrete visioner for Aarhus som en by på digitale præmisser. Se mere om dette initiativ på
www.smartaarhus.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.