Politiko.dk vinder DONA-prisen

(Foto: @AeChristina)
(Foto: @AeChristina)

DONA-prisens fundats  er meget bred. Vi giver den til en eller flere personer eller medier, der har gjort en særlig indsats inden for onlinejournalistik eller -kommunikation.

Ud over DONA-bestyrelsen sidder der i juryen også de tidligere vindere Line Holm og Timme Bisgaard, der har fået deres DONA-priser for hhv. at være bannerførere for de digitale longread-formater i Danmark og for i sin tid at give de professionelle kommunikatører en digital platform med Kforum.dk.

Og man kan roligt sige at årets vinder har gjort en særlig indsats, der har sat mærker i branchen og vist vejen for, hvordan gamle dyder kan kombineres med nye toner.

Vinderen har formået med få og næsten gratis tricks af nytænke sit område, der i høj grad var præget af vanetænkning, mellemregninger og indforstået fagsprog, der talte hen over hovedet på selv veluddannede modtagere.

Vinderen har taget det digitale opdrag alvorligt og tænkt i originale digitale formater og ikke mindst gjort det i en forfriskende humørfyldt, men aldrig useriøs tone som konkurrenterne og mange andre fagredaktioner kunne lære en del af.

De har taget nye virkemidler og især sociale medier til sig som en helt naturlig del af deres arbejde og vist, at forbilledlig, digital journalistik også kan udspringe af en organisation, der nærmest er ældre end trykpressen – og som vist aldrig er blevet beskyldt for at være morsom.

Derfor skal Nikolaj Rytgaard, Thomas Søgaard Rohde og resten af holdet bag politiko.dk have årets DONA-pris.

Ud over Line Holm og Timme Bisgaard er prisen tidligere gået til Kaare Sørensen for sin Twitter-dækning af det arabiske forår for Jyllands-Posten og Trine-Maria Kristensen for sin tidlige brug af sociale medier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.