Sådan får du FLERE sidevisninger med FÆRRE artikler

Bolius.dk og Tv2.dk

Kan man få flere læsere ved at producere mindre? Ja, det er faktisk, hvad to vidt forskellige, danske medier er lykkedes med.

Tv2.dk har skåret produktionen af artikler fra omkring 138 om dagen ned til nu 102. I samme periode er antallet af sidevisninger til gengæld steget med 15 procent. Og hos Bolius.dk har de hævet søgemaskinetrafikken med 15 procent ved at barberede deres artikelarkiv ned fra 11.000 til 6000 artikler.

Men hvordan kan mindre indhold give flere sidevisninger?

Det giver digital chefredaktør Kristoffer Pinholt fra TV 2 og digital strateg Eric Ziengs fra Bolius to vidt forskellige, men konkrete svar på ved dette DONA-arrangement.

Forklaringen er nemlig mere kompliceret end den lyder her, men fælles for de to medier er ordet “kvalitet”.

For TV 2 har indsatsen været mangeartet med fokus på forsideudtryk, kildevalg og prioritering, der sammen med nye arbejdsgange er mundet ud i konkrete tjeklister og skemaer. For Bolius var løsningen en halv år lang oprydnings- og optimeringsindsats, der krævede dyb analyse og redaktionelt arbejde, men også værktøjer uden for den almindelige, journalistiske værktøjskasse. Fx skal Bolius-journalisterne nu hellere skrive om end skrive nyt.

Opdateret:
Godt nyt! Digital redaktør Andreas Marckmann Andreassen fra journalisten.dk kommer også den 26. og deler sine erfaringer med færre artikler, der giver flere læsere.

Siden 2013 har Journalisten fordoblet bemandingen på de daglige nyhedsvagter, samtidig med at antallet af enheder, som de producerer, er i runde tal halveret. Det har været en svær øvelse, som startede med et fald på 20 procent i sidevisninger. Nye vagtplaner, et relanceret website og en ny strategi for både print og digital har været nødvendigt for at få færre og bedre online-nyheder til at fungere. I dag er journalisten.dk stærkere både på sidevisninger, unikke brugere og læsetid end i 2013, men der er stadig meget at arbejde med. Andreas Marckmann Andreassen kommer og deler, hvad redaktionen har lært af forløbet.

Hør, hvordan du også kan øge udbyttet af dit site ved at gøre det mindre. Men sørg for at få en billet. Der er begrænset antal.

Tid: 26. juni, kl. 17-19 (dørene åbner klokken 16.45)
Sted: Hos Bolius.dk på Jarmers Plads 2, 1551 København.
Pris: 100 kroner, men gratis for medlemmer af DONA.
Billet: Få din billet her.

One Reply to “Sådan får du FLERE sidevisninger med FÆRRE artikler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.