Trine-Maria Kristensen fik årets DONA Prisen

Ved aftenens DONA 11 komsammen på Vesterbro, blev årets DONA Prisen overrakt til ekspert i sociale medier – og tidligere DONA-bestyrelsesmedlem – Trine-Maria Kristensen.

Ved overrækkelsen citerede formand for DONA, Kim Elmose, motivationen for tildelingen af prisen :

“Vi lever i en tid af radikal offentlighed. Det erfarede Ditte Okman. Hun troede hendes Facebook-opdateringer var hemmelige. Det var de ikke.

Det erfarer det politiske system. De troede the Iraq war logs var hemmelige. Det er de ikke.

Det viser Google Streetview. Vi troede vores baghaver var vores egne. Det er de ikke.

Ditte Okman og det politiske system er taberne i de her sager.

Men der er også vindere. Det er dem der forstår selv at bruge den radikale offentlighed. Selv at sætte dagsordenen. Indtage banen. Spille ud, engagere, lytte og spille tilbage.

Årets prismodtager er en af dem der mestrer denne kunst. Det skete blandt andet for seks år siden,  efter at prismodtageren offentlig proklamerede , at vedkommende ikke kunne se nogen særlig værdi i blogs.

Den holdning blev prismodtageren udfordret på og gik i gang med at blogge selv i stadig dialog med sig selv og omverden.

Dermed blev hun hele Danmarks blog-Dronning.

Da bloggen mistede de sociale mediers fakkel til tjenester som Facebook og Twitter, fulgte hun med. Hun førte den sociale fakkel videre som en af landets ægte Social Media experts. Hun forstod at teknlogierne skifter, men at den sociale revolution, bevægelsen mod den radikale offentlighed, er den samme.

Altid drevet frem – ikke af det konservative, kedelige “Rettidigt omhu”, men begrebets sprælske lillebror, “Utidig ildhu”.

Efter fem år med det har modtageren af DONA Prisen 2010 for nylig taget et nyt spring; sagt farvel til firmaet og startet for sig selv igen.

En stadig inspiration for os alle i DONA og blandt andre onlinekommunikatører med sin vilje til igen og igen at lægge hovedet på bloggen.

Årets modtager af DONA Prisen er – selvfølgelig – Trine-Maria Kristensen.”, lød ordene i motivationen fra Kim Elmose

Herefter fulgte der en beskrivelse af gaven – en af de mere usædvanlige og nørdede:

“Næste teknologiske bølge handler om sensorer og overvågning. Om “the internet of OUR things”. Når vi deler os selv automatisk. Uden filter. DNA-sekvenser, løberuter, søvnrytmer. Og igen: den der bruger teknologien aktivt, vinder. Den der passivt lader sig brug af teknlogien taber.

Der er derfor med glæde at vi kan overrække Withings til årets prismodtager. Withings er badevægten, der selv finder ud af hvem der bliver vejet. Som automatisk opdaterer din egen vægtprofil og opbevarer din historik og gør den tilgængelig i flotte grafer på din online-profil, din iPhone eller iPad-app.

Kan integrere til andre online-sundhedstjenester som Google health. Og så er den social: den kan auto-twitte din vægt, hvis du vil. Eller du kan engagere dine facebookvenner i en stor realtime-quiz: går vægten op eller ned.