Netmedierne vandt – papiraviserne sejrede


Netmedierne vandt torsdagens debatopgør “Copenhagen Clash” over dagbladene, men da det kom til stykket tabte politikerne modet, og talte alligevel kun om “gradvise” ændringer og om småbeløb.

Debatten kørte over tre runder, hvor aviserne vandt første runde der gik på temaet: “Hvem leverer nyhederne”. Det skete dog med de knebne dommerstemmer 3-2. Dagbladene kunne i sær støtte sig til Anker Brink Lunds gennemgang af en nyhedsuge, hvor aviserne står for at levere hovedparten af nyhederne. De to dommere, Mogens Jensen (S) og Ellen Trane Nørby (V), holdt politisk borgfred og gav hele vejen igennem point samlet.

Næste runde handlede om “Hvem skaber debatten” og her var det netmedierne til at hive en tilsvarende smal sejr hjem: 2-3. Her tiltrak Bent Falbert sig en vis kritik fra Ellen Trane Nørby, da han mente at lange tekster som kronikker, ikke egnede sig til en skærm. “Det må være en generation som Per Stig Møller og Bent Falbert, der har svært ved at læse på skærmen,” drillede venstre-politikeren.

Sidste og afgørende runde i den fyldte sal hos Dagbladet Information handlede om, “hvem der har fremtidens platform” og her vandt netmedierne med 5-4, og dermed kunne de egentlig trække sig sejrrige ud af Copenhagen Clash 2010.

Da ordstyrer Jakob Elkjær så bad politikerne om at komme med et bud på, hvordan støtte-millionerne skal fordeles, blev tonen dog atter konservativ. Nulmomsen og distributionsstøtten skulle i første omgang ikke røres meddelte de to politikere, og dermed var der kun puljer på ca. 13 millioner tilbage, som netmedierne evt. kunne søge. De betonede hele tiden, at der kun skulle ske gradvise ændringer.

Ulrik Krag fra Mediaprovider, der udgiver en del netpublikationer konstaterede, at det var som at vinde finalen – og så finde ud af at præmien bestod i at vaske de mudrede trøjer.

Samtidigt summede Twitter med syrlige bemærkninger fra en del af nettets veteraner. Måske opsummeret bedst i dagens mest ReTweede note fra Mads Kristensen: “@vadnu: The dailies have the politicians by their balls”

Selv om du ikke havde mulighed for at deltage, kan du stadig nå at fange stemningen og indholdet.

LIVE-BLOGGING AF ARGUMENTERNE
Astrid Haug og Kristoffer Friis fra Berlingske.dk live-bloggede debattens bølgegang på:
http://www.b.dk/copenhagenclash

TWITTER-CITATER
Du kan læse tweets, der var mærket med “#cphclash” her:
http://twitter.com/#search?q=%23cphclash

BILLEDER
Karin Høgh har uploadet billeder fra dagen:
http://www.flickr.com/photos/karinhoegh/sets/72157624968653216/with/4995475827/

også Ernst Poulsen har uploadet:

http://www.flickr.com/photos/ernstpoulsen/sets/72157624853804869/

MAGASIN
DONA udgav også et 12 siders magasin der opsummerer holdninger, fakta og citater op til debatdagen. Hent en kopi af det her:
http://dona.dk/dona-event/copenhagen-clash-gratis-magasin/

BLOGS
blogs: Useless victory in phony debate
http://rants.vadnu.com/a-nauseating-debate/

PRESSE

Journalisten.dk har et godt referat fra Copenhagen Clash
V og S freder milliardstøtte til aviserne
http://journalisten.dk/v-og-s-freder-milliardstotte-til-aviserne

DDFs nyhedsbrev:
http://danskedagblade.dk/nyhed/netmedierne-vandt-i-copenhagen-clash

Mediawatch: Kulturministeren har ikke travlt med mediestøtten (abo)
http://mediawatch.dk/artikel/kulturministeren-har-ikke-travlt-med-mediestoetten