Overvågning – så galt er det, og sådan sikrer du dig som online-kommunikatør

På nettet er du aldrig alene. Sådan ser skriften på væggen ud, efter det sidste års afsløringer af særligt det amerikanske efterretningsvæsens massive net-overvågning.

Og spiontjenesterne er givetvis langtfra de eneste der kigger med over skulderen når du mailer, chatter, taler og skriver. Udover at være personligt krænkende, giver overvågningen også anledning til professionelle kvababelser: er forretningshemmeligheder, kildebeskyttelse og almindelig fortrolighed virkeligt en by i Rusland idag? Og hvad kan man i givet fald gøre ved det?

Spørgsmål som disse vil du blive klogere på, på DONAs “Overvågning – så galt er det, og sådan sikrer du dig som onlinekommunikatør” med radiomanden Anders Kjærulff, der er vært og tilrettelægger på den ugentlige udsendelse ’Aflyttet’ på Radio24Syv og en af de personer herhjemme, der har fulgt overvågningsskandalen på nærmeste hold.

Anders Kjærulf vil dels fortælle historien og hvad vi i dag ved om overvågningens omfang og give nogen bud på, hvordan vi som journalister kan slå igen – blandt andet ved at etablere whistleblowertjenester som SecureDrop – noget han netop har fået indført på radio24syv’ (se evt. her: http://www.radio24syv.dk/dig-og-radio24syv/securedrop/)

Tid og sted
20. januar 2014 kl. 17-19

Radio 24syv, Vester Farimagsgade 41, 1606 København

Pris og tilmelding
1. Til medlemmer. Gratis betaling: https://dona.zenbilling.com/purchase/6154-Nar-solvpapirshatten-eksploderer/freebie/a1fa4f72f025771f
2. Til ikke-medlemmer. Koster 50 kr. https://dona.zenbilling.com/purchase/6154-Naar-soelvpapirshatten-eksploderer?utf8=✓&price_id=13879

Program: 
• 17.00 – 17.15: Velkommen og intro ved Jon Lund, fmd. for DONA.
• 17.15 – 18.00: Oplæg v / Anders Kjærulff, vært på ’Aflyttet’ på Radio24Syv
• 18.00 – 18.30: Spørgsmål, debat, diskussion og svar

Indhold
Læs her et par citater fra Anders Kjærulff, som du vil få uddybet til fulde 18. november!:

”Med Edward Snowden kom der bunker af beviser på alt det, vi havde gået og forestillet os og haft på fornemmelsen – og ikke så lidt til. Han viste dokumenter, der beviste, at den amerikanske efterretningstjeneste NSA holder øje med alle i hele verden, at de samarbejder med alle vores yndlings sociale medier og gratis mailtjenester som tjener fedt på at udlevere data til dem.”

”Medierne skriver stadig lejlighedsvist om Edward Snowden, Journalistforbundet har pippet lidt op om, at det var for galt, at den engelske efterretningstjeneste ødelagde harddiske på The Guardian og tilbageholdt journalisten Glenn Greenwalds kæreste i 24 timer og konfiskerede hans udstyr.
De danske forhold og konsekvenserne af FEs samarbejde med NSA kombineret med en statsminister, der tilsyneladende er ligeglad med helt almindelige retsregler omkring brevhemmelighed og dommerkendelser er der stort set ingen, der har taget op. Det er som om man håber det ikke er sandt. Men det er det.”

”Hvad kan vi gøre ved overvågningen? Ikke meget, men vi SKAL gøre noget ved det. Det er sidste chance. Alternativet er en accepteret, fuldtudviklet overvågnings og politistat, der bare mangler den eller de rigtige bag skærmen.”

Om: 
Anders Kjærulff har trådt sine dokumentariske barnesko i DRs montagegruppe og var engang vært på og medskaber af Harddisken P1. Kraftigt involveret i nu hedengangne bevægelser som Digital Rights, Big Brother Awards og privatliv.net. Har også arbejdet for videnskab.dk og for Ekstra Bladet på og med nationen!
Mener i fuldt alvor at kun ekstremt kedelige mennesker ikke har noget at skjule og frygter den dag, hvor det ikke længere er muligt at bryde ud af matrixen og blive helt væk fra alting uden at være død eller forsvundet. Har siden 2012 været vært og tilrettelægger på det ugentlige radioprogram *aflyttet’ på radio24syv – http://www.radio24syv.dk/programmer/aflyttet/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.