Facebook Live og livevideo – hvornår, hvorfor og til hvem? Gratis arrangement

Facebook live blev voldsomt markedsført af Facebook, da live formatet tilbage i 2016 blev implementeret som en ny feature.

Men hvordan står det egentlig til nu godt et 1½ -års tid senere? Hvem har taget formatet til sig – og hvilke erfaringer har de med brug af live?

Det er ikke længere kun Facebook som faciliterer live formatet. Youtube og andre sociale medier tilbyder også live eller næsten-live formater. Stories og snaps fx, og er det et alternativ som et næsten-live format?

Derfor inviterer vi 22. marts TV 2 Lorry og Kræftens Bekæmpelse  til at dele deres erfaringer omkring Facebook live, og hvorfor de, efter støvet og hypen har lagt, sig stadig holder fast i dette format. Hvornår og hvorfor er det en god idé, og hvilket format er en fordel til hvilke målgrupper?

Med udgangspunkt i to meget forskellige anvendelser dykker vi ned i muligheder og udfordringer ved Facebook Live-formatet. Peter Blæsild fra TV2 Lorry fortæller stationens livestreamede redaktionsmøder, mens Jannick Blaksmark fra Kræftens Bekæmpelse deler erfaringer med det stort anlagte eksperiment med livestreaming fra deres nationale landsindsamling.

Efter oplæggene får du rig mulighed for at bidrage med erfaringer og spørgsmål i en åben, uformel debat, som modereres af Peter Østergaard (lektor, DMJX).

TV 2 Lorry: Godt og skidt ved livestreamede redaktionsmøder
På TV2 Lorry har de indført livestreamede redaktionsmøder på Facebook, hvor seerne byder ind med idéer, som bliver til journalistik. Det var medarbejderne på TV 2 Lorry selv, der på et seminar foreslog at sende deres redaktionsmøder direkte på Facebook.

TV 2 Lorry forsøgte i starten flere formater. Først sendte de kun sidste del af redaktionsmødet. Derefter prøvede de kun at sende starten. Men de besluttede sig for, at det var bedst at have seerne med hele vejen, og så kun sende mødet én gang om ugen. Det har betydet en god kontakt med seerne, samt flere gode historier. Hør Peter Blæsild dele ud af erfaringerne – både de gode og de knapt så gode.

Kræftens bekæmpelse: Professionelle værter fra tv og Youtube
Da danskerne gik på gaden søndag den 2. april 2017 ved Kræftens Bekæmpelses landsindsamling, blev begivenheden fulgt tæt i en fire timers lang liveudsendelse på Facebook.

Professionelle værter fra tv og Youtube mødte indsamlere, patienter, pårørende og forskere for at høre om deres engagement i indsamlingen og kræftsagen, og skabte således et potentielt stærkt second screen-alternativ til den mere konventionelle indsamling på landsdækkende tv.

Eksperimentet høstede 3,3K likes, fik indsamlet 3,9 mio og blev delt 1.100 gange

Og var det så en succes? Hvad virkede – og hvad virkede ikke? Vil Kræftens Bekæmpelse eksperimentere mere med formatet og hvilke erfaringer har de gjort sig? Jannick Blaksmark. Head of social and creative fra Kræftens bekæmpelse kommer og deler sine erfaringer fra eksperimentet.

Arrangementet er gratis og afholdes af DMJX – Kurser og Videreuddannelse i samarbejde DONA. Bolius lægger venligst lokaler til arrangementet.

Tid: 22. marts, kl. 15.30-17.30.
Sted: Bolius, Jarmers Pl. 2, 1551 København.
Pris: Gratis
Tilmelding på dette link: https://billetto.dk/en/e/facebook-live-og-livevideo-hvornar-hvorfor-og-til-hvem-tickets-260596

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.